Serije koje će vas ostaviti bez daha

Autor:

Neven
0 Shares

Zapljusnuti raznim sadržajem prisutnim na televizijskim programima sve manje biramo a sve više pristajemo na tuđe prijedloge i uticaje. U mnoštvu šarenila u onim trenucima koje smo odvojili za odmor pristajemo na prvu emisiju koja se zatekne čim se upali magična kutija. Ipak, upravo zbog tolikog izbora nekako kao da ga sve manje činimo.  Ako ste raspoloženi za iskren humor bračnih parova, zaljubljene štrebere ili dramu naučnika, ovo su pravi prijedlozi za vas. U toku odmora osjećaćete se rasterećeno i zainteresovano za nastavak epizoda.

 The big bang theory – Štreberi (2007- )

the big bang theory streberiRežiser:  Chuck Lorre, Bill Prady
Glumci:  Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Couso…
 

Leonard i Šeldon su najbolji prijatelji, cimeri, brilijantni fizičari koji su pravi štreberi. Sa radnim kolegama iz fižičkog instituta dok rade na novim projektima, provode vrijeme igrajući video igrice, gledajući filmove naučne fantastike ili čitajući knjige komičnog sadržaja. Dok su sami odlično se zabavljaju, no čim se susretnu sa drugim tipom ljudi ili djevojkama koje važe za popularne na vidjelo izađe njihov pravi nedruštveni stav. Naravno, u središte dešavanja pojavljuje se prelijepa djevojka Peni u njihov komšiluk i u Šeldonovo srce. Taj sudar svijetova uticaće na obje strane po svakom pitanju, ona će im pokazati da ima života pored laboratorije a oni njoj da pamet umije da zavede. Ovakav humor u 25 minuta svakako ne trebate propustiti.

Breaking bad (2008- )

breaking badRežiser:  Vince Gillian
Glumci:   Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul
 

Nakon što je nastavniku hemije utvrđen rak u posljednjem stadijumu i određeno još dvije godine života, odlučuje da više ništa u svom životu ne prepusti slučaju. Sa ženom i bolesnim sinom živi u Novom Meksiku i predavanjem zarađuje za život. Nakon što sazna za tu vijest, odlučuje da na ilegalne načine obezbjedi svoju porodicu za budućnost bez njega. Sa bivšim svojim učenikom koristi svoje znanje iz hemije i kreće sa proizvodnjom i prodajom metafetamina. Kako  pogrešna dijagnoza umije da promjeni čovjeka, šta je sa pitanjem morala i koliko se daleko može otići u svijetu droge pokazaće vam ova neobična drama u 45 minutnim dijelovima.

Yes, dear (2000 – 2006) u prevodu Da, draga

yes dearRežija: Gregory Thomas Garcia, Alan Kirschenbaum 
Glumci: Anthony Clark, Jean Louse Kelly, Liza Snyder
 

Komedija o dvije mlade porodice dvaju sestara koje žive u istoj kući, ali razmišljaju na potpuno različite načine. Velika odstupanja u načinu posmatranja okoline, organizovanja života i situacija u osnovi je radnje ove serije.   Jedan par, Greg i Kim, poprilično su konzervativni u načinu ponašanja i vaspitanja djeteta, dok Kristin i Džimi sasvim liberalno funkcionišu u odnosu na sve ostale u njihovoj okolini. Tako nonšalantno ovaj drugi par upada u već unaprijed određenu svakodnevicu prvog i ruši njihove norme ponašanja. Ono što je posebno šarmantno u polusatnoj epizodi serije Da, draga jeste klasični humor, bez velikih pretenzija i nepotrebnih grimasa. Od srca se nasmijete na šale koje su tako karakteristične za parove i njihove probleme, na šta i sam naslov asocira. Provedite vikend uz svoje najmilije i pustite nekoliko epizoda ove serije, odmorićete se i iskreno nasmijati.

Preporuke za ove tri serije radili smo na osnovu mišljenja i ocjena korisnika sa velikih internet baza podataka IMBD, i jednog domaćeg sajta vrijednog vaše pažnje, a na kojem možete naći opise za sve popularne TV serije i koji vam svakako preporučujemo da posjetite.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.