Home / Moda / Saveti za kupovinu košulje

Saveti za kupovinu košulje

Saveti za kupovinu košulje

Košulje možete da nosite od jutra do večeri. Često je košulja najbolji prijatelj u situacijama u kojima se treba spremiti za tren oka. Najvažnije je da odaberete onu košulju koja vam lepo stoji. Pomoći ćemo vam u tome.

Obim

Prvo, košulja ne treba da steže na struku i grudima. Zakopčajte je i pogledajte da li dugmad lepo stoje. Deo između dugmadi ne sme da se otvara.

Dužina rukava

Savijte ruke. Rukav mora biti dovoljno dugačak da se manžetna ne povlači preko zgloba kada pomerate ruku.

Manžetne

Manžetne ne smeju da budu preširoke i da dopiru do prstiju šaka. Ukoliko možete da proturite šaku kroz zakopčanu manžetnu, znači da vam je rukav širok.

Okovratnik

Zakopčajte košulju do vrata. Trebalo bi da između okovratnika i vrata možete da proturite dva ili tri prsta.

Dužina

Ukoliko je košulja upasana u pantalone ili suknju, krajevi ne treba da se izvlače kada podignete ruke. A ako nije upasana, ne treba da se penje iznad linije pojasa.

Kvalitet

Ako volite da nosite košulju, uvek kupujte onu od kvalitetnog materijala. Materijal je tkan u dva sloja, ne u jednom. Tkanina je jaka, ali mekana. Kvalitetne košulje s unutrašnje strane imaju samo jedan vidljiv šav, dok većina košulja ima dva šava. Obratite pažnju i na dugmad. Ukoliko su dugmad ručno ušivena, to znači da je više vremena potrošeno, što je najčešće znak visokog kvaliteta.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top