Home / Kozmetika i nega / Regenerišite kožu nakon letovanja

Regenerišite kožu nakon letovanja

Regenerišite kožu nakon letovanja

Vratili ste se s odmora preplanuli i mršaviji. Ipak, sunčanje i slana voda su verovatno oštetili vašu kožu. Sad je vreme da joj pružite potpun oporavak. Uz naše savete to će biti veoma lako.

Izbegnite perutanje

Svaka žena se nakon letovanja pita kako da zaustavi perutanje i pojavu ljuspica po telu. Najvažnije je da uradite piling. Nanesite ga na suvu kožu, lufa rukavicom i to kružnim pokretima. Za negu hrapavih laktova upotrebite limun. Limun ima blagotvorno dejstvo na kožu jer obiluje vitaminima C i E, mineralima, pektinom i limunskom kiselinom. Razrežite limun na dva dela i oba malo iscedite, pa napunite kristal šećerom. Jednom polovinom limuna istrljajte jedan lakat, a drugom polovinom drugi lakat. Potom isperite hladnom vodom.

Hidratacija kože

Da biste ubrzali oporavak kože i sačuvali preplanulu boju, hidrirajte kožu. Posle tuširanja na polusuvu kožu nanosite mleko za telo sa ureom. Pijte dva litra vode dnevno i zeleni čaj. Jedite namirnice koje su bogate karotinoidima, magnezijumom, vitaminima B grupe, C i E.

Maska od lavande i crnog slaza

Lavanda i crni slez su biljke koje će osvežiti vašu kožu nakon letovanja. Potrebno je da skuvate čej od 10 grama cvetova lavande i 6 grama cvetova crnog sleza, prohladite i procedite. Zatim dodajte 3 kašičice jogurta. Masku nanesite na lice i ostavite da deluje 20 minuta. Nakon letovanja za kožu lica se ne preporučuje upotreba jakih hemijskih i parfemisanih preparata, kao i suviše tople vode.

Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top