Home / Kozmetika i nega / Prolećna nega

Prolećna nega

Naučite da negujete lice, telo i kosu na pravilan način u ovo doba godine.

Lice

Zaštitni sloj epiderma se u ovo doba godine brže obnavlja. Koža postaje mekša, ali je podložnija bubuljicama, mitiserima i fotoalergijama. Koristite preparate sa zaštitnim faktorom jer sunčevi zraci oštećuju kožu. Savetuje se pilingovanje lica jednom nedeljno. Takođe, koristite blagi preparat za umivanje sa biljnim sastojcima, hidratantni tonik, kao i laganu, nemasnu kremu za lice.

Telo

Borba sa opuštenom kožom, celulitom i salom nije laka. Stalna nega tela učiniće da ovi neprijatelji ženske lepote nestanu. Piling tela treba da bude vaš prvi korak. Tako ćete odstraniti odumrle ćelije epiderma i ubrzati detoksikaciju i regeneraciju potkožnog tkiva. Nakon tuširanja, nanesite na kritične tačke preparat protiv celulita (kremu, gel ili losion). Najbolje vreme za nanošenje anticelulit preparata je pre odlaska na spavanje. Tokom sna koža se regeneriše i mnogo bolje upija aktivne supstance preparata. Pored redovne nege, fizička aktivnost, zdrava ishrana i masaže pomoći će u eliminaciji celulita.

Kosa

Lomljiva i suva kosa posledica je stalnog farbanja i feniranja. Umesto farbe, koristite preliv jer on neće oštetiti kosu. Izbegavajte tretiranje presom i figarom, koristite pakovanje za kosu, rascvetale krajeve redovno skraćujte i idite jednom mesečno u frizerski salon na dubinsko pranje kose.

Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top