Home / Poslednji tekstovi / Pobedite neprijatan zadah

Pobedite neprijatan zadah

Neprijatan zadah iz usta je veliki problem. Pomažemo vam da otkrijete uzrok i rešite problem.

Šta izaziva neprijatan zadah?

Neprijatan zadah iz usta je često posledica loše oralne higijene, karijesa, gangrene ili paradentoze. Ovaj problem se može javiti i zbog gladovanja, dehidratacije, respiratornih bolesti, suvoće usta usled smanjenog lučenja pljuvačke i  loše izvedene plombe. Neprijatan miris može da ukaže i na poremećaje u varenju ili na neku bolest creva, a mogu ga izazvati i stomačni grip i stres. Često se javlja i kod žena u toku menstruacije.

Test kod kuće

Kada uzrok lošeg daha potiče iz usne duplje, prilikom disanja na nos nema neprijatnog mirisa. Neprijatan miris će se širiti kroz nos ukoliko loš dah potiče iz dubljih struktura.

Šta pomaže?

Pre svega, redovno i pravilno perite zube, tri minuta, koristite zubni konac i redovno posećujte stomatologa. U rešavanju ovog problema može da pomogne konzumiranje crnog čaja. Svakodnevno konzumiranje ovog čaja sprečiće sakupljanje i razmnožavanje bakterija koje su odgovorne za loš dah. Cimet takođe uništava bakterije koje stvaraju hidrogen-sulfid. Stomatolozi savetuju žvakanje listova svežeg peršuna, žalfije, nane, ruzmarina, bosiljka i mirođije. Posle buđenja treba popiti čašu vode.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top