Home / Kozmetika i nega / Maslinovo ulje za lepu kožu i kosu

Maslinovo ulje za lepu kožu i kosu

Maslinovo ulje je savršeno za negu kose, usana i noktiju. Pozitivno deluje na nadraženu i suvu kožu, pomaže kod zaceljivanja rana, sprečava prerano starenje kože i hidrira je. Sadrži dragocene vitamine A i E, zatim polifenole, oleuropein i skvalen. Svi ovi sastojci su moćni čuvari zdravlja kože. Isprobajte šest proverenih preparata koje vam predlažemo.

Piling za lice

Piling za lice možete napraviti od 2 kašike šećera i malo maslinovog ulja. Nanesite na lice i lagano protrljajte.

Mleko za skidanje šminke

Pomešajte kašiku pasirane kajsije, kašiku mleka i kašiku hladnoceđenog maslinovog ulja. Nakvasite tom tečnošću komadić vate i odstranite šminku.

Maslinovo ulje protiv izboranih ruku

Ukoliko imate problema sa grubom i izboranom kožom ruku, napravite pakovanje od maslinovog ulja. Umutite kašiku devičanskog maslinovog ulja, kašiku rastopljenog meda i sok od pola limuna. Pakovanje nanesite na ruke i navucite rukavice. Ostavite da deluje 15 minuta, pa isperite mlakom vodom.

Piling za usne

Maslinovo ulje je efikasno kod ispucalih usana. Pomešajte malo maslinovog ulja, šećera i meda, nanesite na usne, pa isperite.

Pakovanje za kovrdžavu kosu

Negujte kovrdžavu i suvu kosu maslinovim uljem. Umutite kašiku maslinovog ulja, 2 žumanceta i sok od pola limuna.  Nanesite na kosu, ostavite da deluje 45 minuta, pa isperite.

Maslinovo ulje za jače nokte

Ako imate slabe i lomljive nokte, dovoljno je da jednom nedeljno držite nokte u mlakom maslinovom ulju i oni će biti jači i zdraviji. Osim toga, maslinovo ulje smanjuje pojavu zanoktica.

Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top