Home / Kozmetika i nega / Kako odabrati pravi parfem

Kako odabrati pravi parfem

Kako da odaberete parfem? Kako da ga čuvate? Kako da dugo traje? Pročitajte naše savete za parfeme.

Vaš parfem

Vreme je da pronađete parfem koji vam najbolje pristaje. Voćni parfemi su sveži i najviše odgovaraju emocionalno stabilnim i elegantnim ženama. Orijentalni parfemi su savršeni za glamuroznu ženu, dok drvenasti parfemi odgovaraju zrelim ženama. Cvetni parfemi pristaju svima. Jutro je idealno vreme za isprobavanje parfema. Prilikom kupovine isprobajte 2-3 parfema.

Čuvajte ga na tamnom mestu

Parfem treba čuvati u tamnoj i hladnoj prostoriji. Nikako ne sme biti izložen jakom svetlu. Izloženost sunčevim zracima može promeniti mirisnu notu parfema. Obratite posebnu pažnju na sadržaj bočice. Ako je sadržaj bočice zamućen, moguće je da je parfem pokvaren.

Koji mirisi duže traju?

Po pravilu, drvenasti i orijentalni mirisi duže traju. Parfemi sa raspršivačem takođe traju duže jer imaju manje kontakata sa vazduhom. Inače, rok trajanja parfema je 3 godine, a 6-18 meseci otkad je otvoren.

Gde se nanosi parfem?

Parfem nanesite na unutrašnje delove zglobova šaka i podlaktica i na vratne žile. Ne trljajte zglob o zglob jer tako zagrevate kožu pa mirisne note parfema mogu znatno brže izvetriti. Dobro je pre nanošenja parfema namazati kožu hidratantnim losionom bez mirisa.

Parfem, toaletna voda…

Što parfem ima više mirisnih esencija, to je intenzivniji. Parfem sa 20% do 30% mirisnih esencija ima najjači miris, parfemska voda (Eau de parfum) ima oko 20%, toaletna voda (Eau de toilette) 10%, dok kolonjska voda (Eau de cologne) ima manje od 3%.

Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top