Home / Kozmetika i nega / Glamurozna novogodišnja šminka

Glamurozna novogodišnja šminka

U novogodišnjoj noći stavite akcenat na mejkap i izgledajte glamurozno. Uz svečanu šminku koju vam predlažemo, obucite svoju najlepšu haljinu, obujte elegantne cipele sa XXL potpeticom, stavite neki neobičan nakit i spremni ste za novogodišnje slavlje. Srećna Nova godina. 🙂

Prvi način šminkanja

Ten

Pre nego što počnete da se šminkate temeljno očistite kožu, osvežite je tonikom, nanesite hidratantnu kremu i sačekajte da je koža upije. Na lice nanesite tečni puder koji će se savršeno prilagoditi boji vaše kože. Stavite malo korektora na podočnjake, i to na najtamnije delove. Na kraju, matirajte lice transparentnim puderom u prahu.

Oči

Na spoljašnju trećinu kapka i ispod obrva nanesite senku u boji kajsije, a na preostali deo, počevši od korena nosa, nanesite sjajnu senku u zlatnim tonovima. Izvucite liniju tamnom olovkom duž ivice gornjih i donjih trepavica. Trepavice uvijte, a zatim nanesite sloj maskare. Obavezno nanesite maskaru i na donje trepaviceu dva ili tri sloja.

Obrazi

Koristite rumenilo u boji kajsije. Nasmešite se i rumenilo nanesite četkom na vrhove jagodica.

Usne

Pre nego što nanesete ruž, iscrtajte usne olovkom. Stavite ruž neke tople boje.

Drugi način šminkanja

Ten

Na lice prvo nanesite hidratantnu kremu, a podočnjake maskirajte korektorom. Sačekajte desetak minuta i onda stavite tečni puder. Puderom u prahu ili u kamenu pređite preko sjajnih delova lica.

Oči

Koristite tri različite senke za oči – crnu, ljubičastu i roze. Započnite sa najjačom bojom oko kontura oka, zatim nanesite svetliju i onda najsvetliju ispod obrva. Konture očiju istaknite crnom olovkom i pažljivo je razmažite prstima. Nanesite crnu maskaru na gornje i donje trepavice u dva sloja. Pre nanošenja maskare, obavezno uvijte trepavice.

Obrazi

Koristite roze rumenilo. Nanesite ga visoko, čak na slepoočnice. Za novogodišnju noć idu i šljokice ili gliteri, u uglu oka ili pri vrhu jagodica.

Usne

Oivičite usne olovkom u roze boji. Nakon toga nanesite sjaj roze boje.

Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top