Frizura za vaše lice

Autor:

Maja Stojanović
0 Shares

Nosite ono šta vam dobro stoji, bez obzira na trendove!

Ženama s ovalnim licem sve frizure dobro stoje. Bujna i duga kosa, ošišana na paz ili potpuno kratko – istaći će lice, a najviše oči. Treba samo da se odlučite za frizuru koju ćete sami oblikovati.

Usko i duguljasto lice – treba pre svega da izbegavate da ispravljate kosu i da pravite razdaljak na sredini. Opredelite se za stepenasto ošišanu kosu srednje dužine i razdaljak sa strane.

Trouglasto ili srcasto lice – u ovom slučaju stepenasta frizura sa pravim šiškama odličan je izbor; lepo će vam stajati i duga frizura sa loknama. Nemojte vezivati kosu u konjski rep i punđu ili da nosite rajfove.

Široko lice – najbolje će vam stajati ravna kosa s razdeljkom na sredini. Vezivanje kose se ne preporučuje i nek stepenasti pramenovi uokviriju vaše lice.

Što je kosa ravnija time lice deluje uže i mršavije. Duži slojevi koji nisu prilepljeni uz lice stvaraju utisak mršavijeg lica. Duža kosa je najbolji način da izdužite lice. Nakon pranja kosu treba pravilno obrisati jer se smanjuje broj neukroćenih dlačica koje strče, a skraćuje se i feniranje. Nemojte „gužvati“ i trljati kosu. Time ćete oštetiti spoljni omotač dlake, sasušiti ga pa će kosa leteti i izgledati neuredno. Kosu treba sušiti deo po deo. Veliki pramen kose stavite u peškir i pritisnite obe strane peškirom da upije što više vode.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.