Home / Kozmetika i nega / Saveti za brzo šminkanje

Saveti za brzo šminkanje

Potrebno vam je mnogo vremena da se našminkate?  Više nema razloga za brigu. Ženska strana vam otkriva kako da se našminkate savršeno za samo sedam minuta.

1. Nanesite prajmer i puder

Pre nego što nanesete puder, stavite prajmer preko celog lica. Prajmer je značajan jer ne zapušava pore, štiti kožu i obezbeđuje postojanost šminke. Zatim, nanesite malu količinu korektora na podočnjake i flekice, pa širom četkom brzo nanesite kružnim pokretima  mineralni puder u prahu.

2. Stavite senku za oči

Stavite senku za oči smeđe ili bež boje koristeći četkicu od dlake ponija. Ovakva četkica štiti osetljivu oblast oko očiju i onemogućava skupljanje senke na prevojima kapaka.  Takođe, stavite olovku za oči tamnije boje samo na gornje kapke. Nanesite jedan ili dva sloja maskare na gornje trepavice.

3. Koristite rumenilo u boji breskve

Nasmešite se i na ispupčeni deo jagodica većom četkom nanesite rumenilo u boji breskve. Dobar izbor su i rumenila u boji kajsije i ružičasta rumenila.

4. Ruž za usne

Najpe, upotebite balzam za usne. Tako ćete omekšati kožu i sprečiti ulivanje ruža za usne u prirodne linije na usnama. Namažite usne ružem neke neutralne boje, a možete staviti i malo sjaja na središnji deo donje usne.

1

2

3

4

Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top