Praznična dekoracija

praznicna dekoracija

Autor:

Redakcija
0 Shares

Kako se približava kraj godine i proslava nove, 2014. godine, ljudi se sve više opuštaju i sa velikom željom počinju da razmišljaju o prazničnoj dekoraciji stana. Moramo priznati da je jelka sama po sebi idealno rešenje za kićenje, međutim moramo imati i neke druge ideje za Božićnu atmosferu, ako želimo da se gosti osećaju udobno kod nas.

Pre svega, jelo je to što se tokom praznika stalno sprema. Prepun sto neodoljivih kolačića, torti, slanih poslastica će svakog gosta da obori sa nogu. Ali, ako ih spremite na jedinstven, neobična način, još više ćete biti pohvaljeni. Kolače u obliku srca, zvezde, jelke ili sneška belića će deca sigurno obožavati. Pored toga, medenjake možete iskoristiti i za dekorisanje jelke i ikebane. Čak ćete moći da ih poklonite najbližima. Upotrebite svoju maštu i servirajte jela kako to praznik zahteva.

Ako uđete u jednu kuću ili stan, odmah možete osetiti predivne mirise. Tokom nove godine se svugde može primetiti miris pečenih kolača, jelke ili voća. Ako želite da i Vaš stan bude prepun lepih mirisa, pokušajte da nabavite mirisne sveće. Ovakvo sveće se može dobiti u svim bolje snabdevenim prodavnicama. Na mali tanjirić stavite nekoliko grančica jelke i sveću namotanu sa tankom svilenom trakom. Lepo će izgledati na stolu.

Uz pomoć običnog kućnog štampača odštampajte praznične bojanke svojoj deci. Dok Vi pripremate hranu ili čistite kuću, oni će biti mirni i na kraju dobićete najlepše slike. Ove crteže možete postaviti na frižider ili okačiti na zid. Nema lepšeg poklona za roditelja od crteža koje je njegovo dete svojeručno obojio.

Ako Vam nedostaje praznični stolnjak, preporučujemo da ga sami sašijete. Naravno za to treba šivaća mašina i malo veštine, ali ćete se sigurno snaći. Kupite materijal po želji, sa božićnim dezenom i navalite! Za veštije mame savetujemo i kostim za deda mraza, jastuke koji će dočarati snežne pahuljice u stan.

Pokloni za članove porodice ne moraju biti skupi niti kupljeni! Pripremite ih Vi sami. Deke i bake će se sigurno obradovati crtežima mališana, a Vi pripremite ukusne sitne kolače koje simbolizuju sam praznik. Upakujte u jednu metalnu kutiju i poklon je gotov. Za najbolje domaćice/drugarice poklonite svesku sa receptima koje ćete svojeručno napisati i nalepiti sliku jela. Ako svi vole Vaše džemove, kompote ili turšiju, evo prilike da i oni dobiju malo od toga. U jednu korpicu stavite ukusne zimnice i cela porodica će moći da uživa u domaćim ukusima. Za najbolje prijatelje je dovoljno izraditi jednu omiljenu sliku i staviti u ram. Ništa lakše i jednostavnije! Pored toga, cd sa muzikom koje ste cele godine zajedno slušali, može biti interesantan i poklon od vrednosti.

Izvor: Tonerdiskont.rs


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.