Home / Kozmetika i nega / Najskuplji parfem na svetu

Najskuplji parfem na svetu

Vrlo jednostavno ime: „C”, a kreator parfema je Clive Christian. Već deset godina se nalazi na listi najskupljih parfema na svetu. Parfem „C“ je veoma senzualni i zavodljiv miris koji je podjednako namenjen i ženama i muškarcima.

Zahvaljujući Clive Christianu, luksuzna parfemska industrija je počela da cveta 1999. godine, kada je na svetsko tržište izbačen No.1, koji je od tad najskuplji parfem na svetu. Za „C“ parfem su sa posebnom pažnjom odabrali osnovne sastojke, koji su bili najrazličitiji i najčudniji komponenti koji se mogu zamisliti u jednom parfemu.

Sa bočicom, koja je bila amber zelena, Christian se divi kraljici Viktoriji i predivnim godinama kada je ona živela i vladala. Parfem „C“ za žene je sladunjav miris koji se dobija od ljubičastih ljubičica. Miris je zavodljiv i u nekim trenucima veoma intenzivan i jako se oseća na damama ženstvenih karaktera.

Ljubičica je simbol besmrtnosti romantike. Napoleon je za svaku godišnjicu svojoj ženi poklonio buket ljubičica, a posle njene smrti je nosio u medaljonu uvojak njene kose i ljubičicu, koja ga je podsećala na ljubav.

Sledeća komponenta je polianthus, predstavljao je nežnost i opasno zadovoljstvo u Viktorijanskom dobu. Za dobijanje 45 dkg esencije potrebno je bilo ubrati 1632 kg latica polianthusa. Inače je jedan od najskupljih sastojaka koji se koristi za dobijanje prefinjenog ženstvenog mirisa.

U parfemu za muškarce je safran pulsirajući, glavni sastojak cele kompozicije. Najskuplji začin na svetu, skoro u visini cene zlata. Od doba VIII Henrika je poznat afrodizijak. 250000 cveta safrana je potrebno za 45 dkg suve esencije.

Planinski lotus je veoma retki sastojak u parfemima, poznat po zavodljivom aromom. Možemo ga pronaći u surovim planinskim predelima zapadne Kine, blizu snežne granice. Poseduje posebno dejstvo, produžuje život ljudima, naime, čajevi od ovog bilja su veoma lekoviti i osobe koje konzumiraju ove napitke duže žive.

1872. godine je kraljica Viktorija odobrila korišćenje krune, kao simbola za Crown parfemsku kuću. Posle 125 godina je Clive Christian kupio pravo korišćenja istog i formirao kolekciju mirisnih nota koji sjedinjuje tradiciju i moderniji stil.

U „X“ parfemima su prisutni najjači i najintenzivnije pulsirajući afrodizijaci. U ženskoj varijanti suština mirisa je naglašena sa egipatskim jasminom, a u muškoj koren irisa, koji su nekada stavljali u kraljevski skiptar i sa tim osvežavali i namirisali celu dvoranu.

A No. 1 je sastavljen od najređih i najskupljih sastojaka, toliko, da je zbog kvaliteta i koncentracije mirisnih ulja svega 1000 komada proizvedeno za žene i 1000 za muškarce u toku jedne godine.

Parfem „1872“ je kreiran u počast kraljici Viktoriji, i inspirisan je njenom lepotom. Osnovni sastojak je Rose De Mai, koji cveta samo 3 nedelje u toku jedne godine, i za jedan kap parfema je potrebno 170 cvetova ruže.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About ŽS bot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top