Home / Kozmetika i nega / Saveti za kovrdžavu, tanku i jaku kosu

Saveti za kovrdžavu, tanku i jaku kosu

Ukoliko želite da imate zdravu i blistavu kosu, posvetite joj više pažnje i pružite joj pravilnu negu. Evo nekoliko saveta za najčešće tipove kose.

Kovrdžava kosa

Problem: Kovrdžava kosa je sklona isušivanju. Masnoća kože glave skoro da i ne dolazi do vrhova kose.

Rešenje: Kosu perite dva puta nedeljno. Dozvolite da prirodna masnoća obavi posao između dva pranja. Takođe, upotrebljavajte regenerator koji se ne ispira.

Tanka kosa

Problem: Najčešći problem kod tanke kose je lomljenje. Tanka kosa ima manje proteina u odnosu na druge tipove kose.

Rešenje: Za jačanje vlasi koristite aminokiseline i proteine žitarica. Odlični su šamponi sa sastojcima kao što su pantenol i aloja vera. Šampon treba nanositi samo na koren, a ne duž cele vlasi. Dobar izbor je i termoaktivno mleko protiv lomljenja kose.

Jaka kosa

Problem: Jaka kosa je sklona kovrdžanju. Kutikule vlasi ne ostaju ravne, već se otiru jedna o drugu stvarajući kovrdžanje kose.

Rešenje: Stručnjaci savetuju upotrebu krema protiv kovrdžanja. Možete koristiti i kreme za oblikovanje kose. Nanesite malo kreme za oblikovanje kose na dlan i utrljajte je u kosu. Takođe, kupite široku četku sa prirodnim vlaknima za ravnanje kose.

Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Scroll To Top